Bebeğinizi ilk 6 ayda sadece anne sütü ile beslemelisiniz. 2 yaşını bitirene kadar anne sütü verin. 6’ncı aydan itibaren bebeğinizin gelişimi için ek gıdaya başlayın. Ek gıdalarla ilgili bu kurallara dikkat edin.

  1. Alerjiye dikkat!

Ek gıdaların alerji, hazımsızlık, kabızlık, ishal ve gaz gibi yan etkileri olabilir. 1 tatlı kaşığı ile başlayın ve her gün aynı miktarda artırın. Yan etki görürseniz dozu arttırmayın, bir süre ara verin ve 1 tatlı kaşığı ile tekrar başlayın.

  1. Her hafta sadece bir yeni ek gıdaya alıştırın

Sabah ayrı, akşam ayrı ek gıda alıştırması yapmayın. Vücudun ve bağırsakların alışmasına 1 hafta zaman tanıyın. Yan etki görülürse en başa dönün.

  1. Meyve suyu ile başlayın

Alışması en kolay ve en az yan etkisi olan meyve suları ile başlayın. 1 hafta boyunca sadece meyve suları ve püreleriyle artan dozda alıştırma yapın, yan etkileri gözleyin, gerekirse ara verip başa dönün.

  1. Sıra muhallebide

Pirinç unuyla, formül sütlerle hatta anne sütüyle dahi yapılabilir. Her zamanki gibi azar azar ve 1 haftalık zamana yayarak başlayın.

  1. Bir önceki ek gıdayı kesmeyin

Yeni ek gıdaya başlarken bir önceki ek gıdayı kesmeyin, aynı dozda vermeye devam edin, sadece düşük dozlarla başlangıç yapın.

  1. Kahvaltı ve ete geçebilirsiniz

6-7 aylık olunca kahvaltılara başlayabilirsiniz. Takip eden her ay için yeni bir ek gıdaya geçin. Örneğin; iki kere çekilmiş yağsız ve sinirsiz dana kıyması, takip eden hafta didiklenmiş ve az haşlanmış tavuk eti, sonraki hafta çatalla ezilmiş köfte yedirebilirsiniz.

  1. Sıra sofra yemeklerinde

Takip eden ay acısız ve baharatsız sofra yemeklerini verebilirsiniz. 8’inci ve 9’uncu aya doğru kılçıksız, büyük dilimli balık etlerine geçebilirsiniz. 9’uncu ve 10’uncu aya doğru da sofra yemeklerine başlayabilirsiniz.