Zayıflamak için bunları yapabilirsiniz

Yazın bikini, elbise, etek, şort derken formda olma telaşına düşmüş olabilirsiniz. Yaz aylarında ince ve fit görünmek, göbek çevresindeki yağlardan kurtulmak, kilo problemi olan pek çok kişinin hayali. Kilo vermek sizin için bir hayal olmasın! Sağlıklı zayıflamak için engelleri kaldırın. “Peki ama nasıl” sorusunun yanıtı yazımızda.


1 10

Tehlikeli kahvaltılara dikkat!

Akşam yemeği ile kahvaltı arasında yaklaşık 11-12 saatlik bir süre mevcut. Kahvaltı yapılmadığında bu süre 16-17 saate çıkıyor. Uzun süreli açlık, metabolizma hızını azaltacağından kilo alımına neden oluyor. Bu nedenle uyanınca 1 saat içinde mutlaka kahvaltı yapın. Kahvaltının atlanması veya kahvaltıda poğaça ve börek gibi kalorisi yüksek besinlerin tercih edilmesi kilo alımının en önemli nedenlerinden biri.

2 10

Öğünlerle dengeyi sağlayın

Öğünlerimizi atladığımızda veya geciktirdiğimizde, sonraki öğünde olması gerekenden daha fazla yemek yiyoruz. Böylece fazla enerjiyi bir öğünde almış oluyoruz. Oysa zayıflamak için öğünlerin düzenli bir şekilde yapılması, vücut çalışma hızının dengelenmesi gerekiyor.

3 10

Yirmi dakikadan daha önce sofradan kalkmayın

Yemeklerinizi 20 dakikadan daha uzun sürede ve yavaş şekilde yediğiniz zaman doygunluk hissi oluşacağından, kilo sorununun temelinde yatan, vücudun ihtiyacı olmayan besin tüketimi de olmayacak. Zayıflamak için yemeklerinizi uzun sürede ve yavaş çiğneyerek yiyin.

4 10

Tabak tabak yemek yemeyin

Zayıflamanın kalıcı olmasını istiyorsanız yemek yerken porsiyon kontrolüne dikkat etmeniz gerekiyor. Bu nedenle sizin için belirlenen porsiyonları tabaklarınıza hazırlayın. Zayıflamak için, ekmeği masaya ekmek sepeti ile yemeği de servis tabaklarıyla getirmeyin.

5 10

Zayıflamak için ölçülü atıştırın

Günlük yemek planınız içinde küçük gibi görünen atıştırmalarınızı gözden kaçırmayın. Çikolata, cips, bisküvi gibi fazla yağlı atıştırmaları yemeyin. Zayıflamak için, masum gibi görünen ceviz, fındık, badem, kuru meyveler gibi sağlıklı atıştırmalıkların da porsiyonuna dikkat edin.

6 10

Yoğurt ve kefirle incelin

Yoğurt, kefir gibi probiyotik besinler sağlığın yanında sağlıklı incelmede de önemli bir yer tutuyor. Vücutta enerji kullanımını düzenleyerek kilo kaybına yardımcı olan bu besinler aynı zamanda bağırsak hareketlerinin de artmasında etkili oluyor.

7 10

Sağlıklı zayıflamak için lifli gıdalar tüketin

Posalı gıdalar doygunluk hissi vererek çabuk acıkmanıza engel oluyor. Tam buğday ve tam çavdar ekmeği, sebze ve meyveler, nohut, kuru fasulye, mercimek vb. gibi kuru baklagiller lif açısından zengin yiyecekler arasında yer alıyor. Zayıflamak için lifli besinlere sofranızda yer ayırmalısınız.

8 10

Susuz kalmayın

Zayıflamak için günde 2- 2,5 litre su tüketmeye özen gösterin. Öğün öncesinde ve sırasında su içmek, kalori almadan doygunluk hissinin oluşmasına yardımcı olarak o öğünde gereksiz kalori alımını engelliyor. Ayrıca yüksek kalorili yiyeceklere karşı iradeli olmaya da yardımcı oluyor.

9 10

Zayıflamak için egzersiz şart

Sadece beslenme tarzında yapılan değişiklikle sağlıklı zayıflamak mümkün değil. Başarılı bir diyetin mutlaka düzenli fiziksel aktivite ile desteklenmesi şart. Zayıflamak için her gün yarım saatlik yürüyüşü günlük yaşantınızın bir parçası haline getirin.

10 10

Hedefiniz net olsun

Zayıflamak için kararlı olmak ve hedef belirlemek en önemli adımı oluşturuyor. Bütün değişimler belli bir süreç gerektirdiğinden ümitsizliğe kapılmayın. Diyet yaparken dengeli, istikrarlı ve bilinçli bir yaklaşıma sahip olmanın sizi hedefinize ulaştıracağını unutmayın.